+40 364 149 715
  • Romania
  • English
  • French
  • German
Ne găsiți și pe:

Obiective turistice

  • Acasa
  • Resurse turistice
  • Obiective turistice
Muzeul Militar
Muzeul Militar

Muzeul Militar

Muzeul Militar este o instituție de cult a garnizoanei Dej, înființat în anul 1919 în clădirea din parcul central al orașului, iar locația actuală funcționează din anul 1972.

Este destinat desfășurării activităților cultural-educative, de protocol, științifice, sportive, de turism și agrement pentru personalul [...]

Citeste mai mult


Castelul Kornis
Castelul Kornis

Castelul Kornis

este situat pe teritoriul localității Mănăstirea. Bazele castelului s-au pus între anii 1553 și 1593, când a fost construită clădirea principală de către Kristof Keresztúri, arhitectura acesteia fiind în stil renascentist.

În anul 1673 a fost ridicat cel de-al doilea etaj al clădirii principale de către [...]

Citeste mai mult


Castrul roman Samum din comuna Căşeiu
Castrul roman Samum din comuna Căşeiu

Castrul roman Samum din comuna Căşeiu

Castrul roman Samum de la Cășeiu a fost construit în jurul anului 106, ca și parte a șirului de castre de apărare Moigrad - Porolissum - Tihău - Cășeiu - Ilișua.

Castrul a fost construit pe malul râului Someșul Mare, la aproximativ șase kilometri de municipiul Dej și era unul dintre punctele strategice de apărare ale Da [...]

Citeste mai mult


Lupa Capitolină
Lupa Capitolină

Lupa Capitolină

Dezvelită pe data de 17 septembrie 2004, cu ocazia celei de-a 100 Adunări Generale a Astrei, monumentul reprezintă o copie dupa celebra statuie a capitalei Imperiului Roman şi a popoarelor de origine latină, implicit a originii latine a poporului român.

A fost realizată de sculptorul V. Prună, fiind donată municipalitătii de dr. [...]

Citeste mai mult


Monumentul – Leu
Monumentul – Leu

Monumentul – Leu

Este situat pe strada Țibleșului de pe Dealul Cocoșului. Pe un soclu din piatră se află un leu rănit sculptat în piatră, reprezentat cu capul culcat pe labele din față. A fost dezvelit la 2 iulie 1889 în memoria celor căzuți în timpul bătăliei din 24 noiembrie 1848, dusă pe teritoriul orașului, în timpul revoluției pașoptiste.

Citeste mai mult


Cauta

Find more about Weather in Dej, RO
pret-benzina.ro

Trafic web

ROMÂNIA
JUDEŢUL CLUJ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEJ
Str. 1 Mai nr. 2, Dej

Telefon: +40 364/ 149 715
Adresa email: cniptdej@gmail.com

Abonati-va la newsletter
CAPTCHA Image [ Different Image ]

Pentru cele mai noi informatii.

www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Copyright 2015 - 2018. UAT Dej