+40 364 149 715
  • Romania
  • English
  • French
  • German
Ne găsiți și pe:

Clima

Municipiul Dej are o climă temperat-continentală moderată, determinată de circulația maselor de aer din vest și puțin influențată de masele de aer din partea de sud-vest, fără oscilații mari de temperaturi.

Temperatura medie anuală este de 8,5 grade C, atingând temperatura maximă în luna iulie (media 18,7 grade C) și minima în luna ianuarie (temperatura medie -5,3 grade C). Trecerea de la iarnă la primavară se face lent, verile sunt plăcute, fără temperaturi caniculare, toamna se caracterizează prin precipitații moderate, ploi calde. Datorită așezării pe culoarul Someșului, iarna apar inversiuni de temperatură, dar este lipsită de viscole și zăpezi peste limitele normale.

În ce privește precipitațiile, cantitatea medie anuală este de 632 mm, cea mai mare cantitate cade în intervalul cald al anului (luna iulie, cu 80 - 100 mm). Cele mai mici cantități cad în sezonul toamnă-primavară (Dej – 42%). Ploile din sezonul cald sunt bogate cantitativ și au un caracter torențial evident.

ROMÂNIA
JUDEŢUL CLUJ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEJ
Str. 1 Mai nr. 2, Dej

Telefon: +40 364/ 149 715
Adresa email: cniptdej@gmail.com

www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Copyright 2015 - 2024. UAT Dej